Dames

Dames Tweede Nationale
23-02-2020 | Sven Spooren

Sporting - Montegnée : 24-17

De oorspronkelijke wedstrijd stond gepland in oktober .... maar om verschillende redenen moest de wedstrijd verplaatst worden. Na vele mails en telefoontjes werd eindelijk de datum vastgelegd voor deze wedstrijd: 22/02. Onze dames waren niet van plan om deze punten zomaar weg te geven aangezien beide ploegen op een gelijke plaats stonden in de rangschikking.

Na 10 minuten spelen stond de stand op 3-3 dankzij mooie shots van Anouk Smets en Dorien. Montegnée wist een paar keer te scoren met een simpel nummertje, waartegen we niet veel wisten te doen. Tegen het einde van de eerste helft werd duidelijk dat we moe waren, gelukkig was daar de rust : 9-10.

De taak van de coach was om de dames terug wakker te krijgen en erop te wijzen dat de tweede helft echt wel beter moest als we wilden winnen. Zo gezegd, zo gedaan! Tegen onze muurvaste verdediging wist Montegnée niks meer te beginnen. Door vele prachtige tegenaanvallen van Hanne gingen we van 9-10 naar 17-10 !). Ook Charlotte en Edita wisten een paar keer de netten te raken en zo eindigde deze wedstrijd met een stand van 24-17.

Dankzij deze twee punten springen we van plaats 9 naar plaats 6 (van de 12) in de rangschikking.
Zaterdag 29/02 spelen we opnieuw in het Dommelhof om 18.00 tegen Schoten. We zouden een zeer goede zaak doen als we ook deze punten aan onze kant kunnen houden, dus SUPPORTERS OP POST!

Spelers: Aitana, Gitte, Anouk S (2), Nathalie (1), Hanne (8), Anouk G (2), Edita (1), Sarah, Dorien (4), Charlotte (4), Bente, Rune, Jolien (2)