Liga Dames
13-02-2022 | Sven Spooren

Ook de dames speelden dit weekend, tweemaal winst !

Dames 1
Op deze zonnige zondag speelde D1 een uitwedstrijd tegen GBSK. Voor de fans van Samson en Gert: een verre verplaatsing naar het dorp van Alberto's kapsalon. Thuis wonnen we met 24-6.
Ons moeizame samenspel zorgde niet voor een mooi begin van de wedstrijd. De tegenaanval lukte niet en er sloop balverlies in ons spel. De stoffige bal zorgde af en toe voor frustratie. Qua verdediging ging het goed. GBSK probeerde pivot aan te spelen, maar dat lieten we niet gebeuren. We gingen de rust in met 5-9.
Met een kloof van 4 punten waren we niet tevreden. In aanval werd het tempo verhoogd en dat werd beloond. Na een kwartier speeltijd scoorden we even veel als in de eerste helft. Met enkele mooie schijnbewegingen liep Dorien voorbij de verdediging. Iris scoorde vlot op rechterhoek en Hanne werd goed aangespeeld op pivot. De verdediging stond nog steeds stevig, al kon de tegenpartij hierdoor 2 penalty's verzilveren. Ondanks de twijfelachtige eerste helft, mogen we blij zijn met het resultaat. Eindstand: 10-22.

Dames 2
Op zaterdag 12 februari vertrokken we in de late, zonnige namiddag naar Lebbeke. Na een korte opwarming begonnen we aarzelend aan de match. De punten gingen gelijk op tot aan de twintigste minuut. Door enkele rommelige aanvallen slaagde Denderbelle er in om enkele doelpunten voor te komen, waardoor we de rust ingingen met 11-9.
De dreiging van de tegenpartij kwam grotendeels langs één kant, waardoor we in de rust duidelijke afspraken maakten om hierop te anticiperen. Hierdoor begonnen we sterk en geconcentreerd aan de tweede helft. Er werd stevig aangepakt in de verdediging en in de aanval werd er mooi handbal gespeeld, waardoor er langs alle posities gescoord kon worden. Rune slaagde er keer op keer in om onze rechterhoek vrij te spelen, waarop Tine en Zoë mooi afwerkten. Zet daarbij een sterke Julie in het doel met een mooie save op een penalty, waardoor we konden eindigen met 14-20. Een tweede helft om trots op te zijn!
En daarmee ook een leuke afsluitende match voor Violetta, die voor drie maanden op stage gaat naar Sint-Maarten! We gaan haar missen, maar wensen haar heel veel plezier! Volgende week nemen we het thuis op tegen Aalst, dus alle supporters op post!