Dames

Dames Tweede Nationale
17-10-2019 | Sven Spooren

Dames Tweede Nationale gaan ook winnen in Schoten !

De dames hebben hun competitiestart alvast niet gemist. Afgelopen zaterdag konden de dames een gouden zaak doen. Winnen van Schoten zou voor ons 6/6 betekenen en zo konden we onze tegenstanders op een mooie achterstand zetten. Alle kopjes waren gelijk gericht.
We begonnen doelgericht aan de wedstrijd. Eerst was er Anouk met de openingstreffer en via Sarah kwamen we 1-3 voor, maar helaas kregen we na 3 minuten al een serieuze tegenslag. Dorien sloeg haar enkel om en kon niet meer verder. Vorige week scoorde Dorien maar liefst 9 keer, dus we waren een sterkhouder kwijt. De ploeg was eventjes ontregeld. Schoten kon voorkomen tot 5-3, maar dat duurde niet lang. Met 7 Neerpeltse doelpunten op rij gingen we erop en erover. Doelpunten kwamen van Charlotte, Nathalie en Gitte. Gitte zette zich voor de laatste minuten op links en kon zo Hanne nog 2 keer vrijspelen. Ruststand: 7-10
Tijdens de rust werd er wat bijgestuurd. We waren goed bezig, enkel de afstandsshots over het midden moesten we er uit zien te houden. In aanval kwamen we er goed door, enkel de efficiëntie moest wat hoger. De ballen die in de eerste helft gemist werden, zullen nu afgewerkt moeten worden. De taak was duidelijk: We moesten de tweede helft met evenveel vechtlust aanpakken. De overwinning zat er zeker in, maar we zouden het niet cadeau krijgen.
Net zoals in de eerste helft, kwam de eerste goal opnieuw van Anouk Smets. Daar stopte het gelukkig niet. Anouk maakte er in de eerstvolgende 10 minuten nog twee. Het gevaar kwam van alle kanten. De verdediging stond stevig en zo liepen we verder uit 7-14. Schoten kon in de tweede helft nog 3 keer scoren. Aitana nam nog enkele prachtige ballen, waaronder zelfs een penalty. Eindstand 10-18.
Mooie match met een goede mentaliteit ! Proficiat !

Edita (1), Sarah (2), Charlotte (2), Anouk S. (4), Hanne (5), Gitte (2), Jolien (1)