Dames

Dames Tweede Nationale
17-02-2020 | Sven Spooren

Dames 1 op bezoek in Groot-Bijgaarden (GBSK) !

Na een welverdiende winterstop was het tijd om de terugrondes met frisse moed en genezen blessures te beginnen. Afspraak vond plaats op zondagavond in Groot-Bijgaarden. GBSK kon ons op het thuisveld niet beroven van de overwinning (23-20) maar het beloofde toch een spannende wedstrijd te worden.

Na de comeback van Dorien, was ook Anouk G terug van de partij zodat we eindelijk weer voltallig waren. Met een zaterdagochtendtraining in onze benen begonnen we gedreven aan de match.
De wedstrijd ging gelijk op. Hoewel de topschutter van GBSK geblesseerd was, wist de tegenpartij toch de netten van ons doel te vinden. Ook hun verdediging moest niet onderdoen. Aan onze kant verliep de aanval bij momenten wat zenuwachtig en overhaast, maar via enkele afstandshots en mooi samenspel met pivot bleef het een spannende match. De verdediging, die in het begin wat moeite ondervond, had tegen het einde van de eerste helft haar draai gevonden. En met een ijzersterke Aitana gingen we rusten met de stand op 8-10.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk: ons eigen spel spelen en een hoog tempo aanhouden. Vermits GBSK slechts 2 wisselspelers had was dit laatste de sleutel naar de overwinning. Zo gezegd, zo gedaan! De doelpunten vlogen erin, de ene mooie actie volgde de andere op en de verdediging stond als een blok. Zo liep de stand na een kwartier al uit op 9-20. Zelfs onze gewoonlijke inzinking bleef weg en het spel werd aan hoog tempo verdergezet. Haast iedereen kwam tot scoren. Toch was het Aitana die er bovenuit sprong; ze hield maar liefst 25 ballen uit het doel!
De wedstrijd eindigde met een verdienstelijke 12-25.