Dames

20-02-2022 | Sven Spooren

D1 wint van Brasschaat, D2 verliezen van Aalst

D1
Gisteren kwam Brasschaat op bezoek. Daar konden we nog winnen met 19-32, maar toen hadden we nog een volledige ploeg. Nathalie vult helaas sinds deze week het lijstje van geblesseerden aan, dat al bestond uit Edita, Anouk en Charlotte. Dankjewel aan Iris, Rune en Lene om meteen na hun match aan te sluiten bij ons!
D1 nam een goede start. De verdediging stond als een blok en het tempo zat goed. En zo was het 5-1 na 12 minuten. Brasschaat probeerde te scoren via afstandsshots, maar de meeste ballen werden uit het doel gehouden. Pelt had de overhand, maar dat was niet overduidelijk op het scorebord. Tussenstand: 9-5.
De afwerking moest beter in de tweede helft, maar al snel kregen we een dipje in aanval. De bal ging minder goed rond en door enkele geforceerde acties kon de tegenpartij de bal veroveren. Brasschaat kwam terug tot 11-9, maar we lieten onze kopjes niet hangen. Ondanks wat missers bleven we gaan en benutten we onze kansen in de tegenaanval. Zo werd de kloof groter. Eindstand: 19-15.

D2
Zaterdag 19 februari speelden de Ligadames een thuiswedstrijd tegen Aalst. We misten enkele speelsters, maar kregen versterking van (jarige jop) Jolien. We begonnen wat rommelig aan de opwarming, maar startten de wedstrijd sterk. Al snel stonden we 3-1 voor. De scheids floot op zeer korte tijd 2 keer 2 minuten waardoor Aalst zeer goed in de wedstrijd kwam. Als snel vonden zij het doel en namen ze voorsprong. Pelt daarentegen speelde heel de wedstrijd lang paalhandbal, van dikke pech gesproken. De verdediging stond sterk, zowel 6-0 als 5-1, maar de opbouwers van Aalst bleven de kruising van het doel te gemakkelijk vinden.
Tijdens de rust kregen we een oppepper van Wout & Wout en begonnen we geconcentreerder aan de wedstrijd. De aanvallen werden gespeeld op een verhoogd tempo waardoor er open kansen kwamen, maar ook hier speelden we vooral paalhandbal. We bleven tot op het einde van de wedstrijd vechten, maar Aalst was duidelijker sterker en efficiënter in hun afwerking. Eindstand: 17-23.
We wensen Janne nog veel beterschap en een spoedig herstel! Ze blesseerde zich aan haar linkerknie tijdens de tweede helft.
Volgende week zaterdag spelen we om 16.00 in het Dommelhof tegen Izegem! Alle supporters op post!