Dames

28-02-2022 | Sven Spooren

D1 winst in en tegen Brussels, D2 verliest nipt van leider Izegem

D1
Zondag stond de derde en laatste verplaatsing naar Brussel op het programma. Brussels HC, onder D1 geklasseerd, was de te kloppen tegenstander.
Ondanks een gevaarlijk stoffige vloer en problemen met het scorebord, namen we een goede start . Zo was het 4-8 na een kwartier spelen. Helaas lieten we de Brusselaars te dichtbij komen en stond het al snel 8-8. De ex-Peltenaar van Brussels (Anneleen Jannis) liet mooie dingen zien vanop de 9-meterlijn, maar ook de hoekspeelsters van de tegenpartij zorgden voor gevaar. Gelukkig antwoordde Gitte hierop met enkele plaatsballen uit stand, en scoorde Dorien na enkele mooie schijnbewegingen. Hanne werd hard aangepakt op de cirkel, maar slaagde erin de netten te raken. We gingen rusten met 12-13.
In de tweede helft ging het gelijk op. Onze shotefficiëntie was te laag, en met 6 gemiste strafworpen was het niet mogelijk om een voorsprong te behouden. Alleen Lene, die goed in de wedstrijd zat, kon scoren vanop de 7-meterlijn. Pas na 19-19 bleken we te sterk voor de tegenpartij. We bleven rustig, en na slimme acties van o.m. Jolien op rechterhoek waren we zeker van de winst. Eindstand: 21-25.

D2
Zaterdag 26 februari speelde de Liga een thuiswedstrijd tegen Izegem, nummer 1 van de competitie. Al vanaf de opwarming zagen ze er sterk en professioneel uit. Wout moedigde ons dan ook aan om stevig te beginnen en als één sterk team de wedstrijd in handen te nemen. Met versterking van Jolien en een (tweede) comeback van Tirsa begonnen we gefocust aan de wedstrijd.
Met een 6-0 verdediging en een snelle aanval begonnen we zelfzeker aan de match. De eerste 15 minuten ging het scorebord dan ook gelijk op. De eerste gele kaart en 2 minuten werden gegeven, en daar kwamen er doorheen de wedstrijd nog wat bij. De scheidsrechter floot dan ook terecht enkele penalty’s. Jolien en Rune werkten deze mooi af en zo gingen we rusten met 13-11.
Het enthousiasme liep hoog op en iedereen was gemotiveerd om op hetzelfde tempo verder te gaan. Izegem besloot in de tweede helft Lene op opbouw vast te zetten. Hierdoor verliep de aanval wat stroef en werden er minder kansen gecreëerd en slechter afgewerkt. In tegenstelling tot de aanval stond de verdediging nog steeds sterk. De snelle linkerhoek en spelverdeler van Izegem werden mooi uit het spel gehouden waardoor Julie de ballen uit het net wist te halen, en ook een penalty. Toch was Izegem de laatste 5 minuten de sterkste van de twee. Ze speelden uit tot 24-27 in de laatste 3 minuten met enkele onderschepte tegenaanvallen.
We onthouden dat ondanks het verlies we als team een sterke match hebben neergezet!

Dinsdag speelt D2 (met aanvulling van D1) de halve finale van de Beker van Limburg tegen Hasselt. Allemaal welkom om 20.15 in het college!